Inspiraatiota sisustukseen

Aloitin tämän vuoteni kippistelemällä mieheni kanssa häämatkalla. Naimisiin menimme jo reilu kolme vuotta sitten, mutta sopivaa matka-ajankohtaa ei löytynyt ennen kuin nyt. Korona päätti sekoittaa suunnitelmia moneen otteeseen, mutta lopulta päätimme lähteä matkaan ja kohteena oli eksoottinen Seychellit. 

Ihastelin majapaikoissamme kaunista boho-tyyliä, jossa oli runsaasti hyödynnetty ajopuita, oksia, simpukoita - siis kaikkea paikallista ja tropiikin merelliselle saarelle ominaista. Puuta oli paljon nähtävillä: niin diy-henkisissä lampuissa kuin kokopuisissa pöydissä ja penkeissä. Oli mahtavaa inspiroitua uudesta ympäristöstä ja pohtia samalla myös omaa sisustustyyliä. Sisustaminen on lopulta hyvin sidonnaista aikaan ja paikkaan. 

Kun puhutaan ekologisuudesta sisustamisessa, niin materiaalien ohella tuotteiden kuljetuksesta aiheutuu suurin hiilijalanjälki. Sillä on oikeasti merkitystä, valmistetaanko tuote lähellä vai kuljetetaanko se kotiin toiselta puolelta maailmaa. Itse havahduin edellä mainittuihin asioihin löytäessäni kauniin penkin, joka olisi sopinut makuuhuoneeseemme enemmän kuin hyvin. Katsoin valmistusmaan ja materiaalin, ja tuote jäi ostamatta. Kiinan krääsäbuumin jälkeen onkin luonnollista, että lähellä tuotetut tuotteet kiinnostavat enemmän ja ne myös puhuttelevat sisustuksessa.

Tästä päästäänkin itse asiaan eli Maeseman vanerista valmistettuihin tilanjakajiin ja verhoihin, jotka valmistetaan vastuullisesti tuotetusta kotimaisesta Koskisen koivuvanerista. Suomessa koivu on kolmanneksi yleisin puulaji ja sen paikka sisustuksessamme on kiistaton. Kaunis vaalea puu omasta ympäristöstämme eli kotimaisista metsistä sopii skandinaaviseen sisustustyyliin.

Tämän blogipostauksen kuvissa näkyvä Kenno-verho on löytänyt paikkansa kauniin kodin suuren oviaukon reunalta. Kenno rajaa keittiön ja eteisen rajaa lempeästi ja antaa kauniin säväyksen sisustukseen olematta liian hallitseva. 

On helpompaa omaksua trendit, jotka suuri yleisö on jo ottanut omakseen. Mutta omaperäisempää on olla ensimmäisten joukossa ja lähteä rohkeasti kokeilemaan uudenlaisia ratkaisuja - juuri niin kuin näiden kuvien kodin omistaja on tehnyt!

Simpukoita Seychelleillä, kotimaista puuta Suomessa - ja toki näitä järkevässä suhteessa sekoitellen. :)